Nedräkning

Alltså jag försöker ligga lågt men hör ändå andra kollegor jämra samma tankar som jag, det är så tufft på slutet. En jättefin idé för niornas avslutning håller också på att ta musten ur mig och det var ett saligt virrvarr idag. En påminnelse om att man kanske ska försöka pröva sina egna idéer på egen hand först innan man pytsar ut arbetet till andra? Erfarenhetsbaserat. Men ja, jag sa ja till det där och gör så gott jag kan. Bara hejarramsor kring det. Det blir vad det blir.

Den här tiden nu är ju helt crazy, vad gör man efter betygssättning? När solen steker på? När man ska pröva lyckan i masked singer? När de egna ungarna ska klä ut sig hela veckan och ha fika med sig olika dagar som man ska hålla i minnet. Ordna utflykter för mentorselever och allmänt mys, och samtidigt ha en hysterisk snickerboa i bildsalen då niorna hamrar på fullt på sina avslutningsskyltar typ fem i tolv (iden jag tog upp tidigare) När kaffet åker upp och ner i matstrupen och man kommit in i ett läge där det faktiskt känns helt okej att dö på jobbet bara man hinner kopiera och deffa betygen först..Det som liksom är viktigare än livet? Det är galet.

Vi kom in på sniglar också i personalrummet. Jag har fullt upp även med det med i trädgårdslandet. Jag gör mäsk till dem varje kväll, dessa små äckliga fyllisar. Och less på det, föreslog jag att ge dem ett glas vin ikväll? Efter det skämtet var det som om jag tappade det helt, jag kände hur flabbet bubblade fram hela tiden sådär besvärande, när man egentligen inte ska skratta till och det kommer ändå ett smått galet ”hehe” vid helt fel tillfälle. Sådär konstigt glad trött. Det blev ju ingen ordning efter det, ändå tacksamt med skratt framför gråt. Helt otroligt att man går mot sista veckan nu. Vilken vårterminen det har varit, en ska klappa sig axeln. Bra gjort. Man får flabba åt den här terminen. Den har ju varit som ett smått absurt skämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s