Överlämningar

Ja som bildlärare har man ofta oskrivna blad i almanackan, dvs sidor där man ska förväntas fylla i elev resultat. Jag kom på idag att om jag kopierar en sådan sida och skriver rubriker nederst så är den väl använd vid överlämningar.

Som bildlärare lär du ha extremt många att hålla koll på, bestäm dig därför i första hand kring vilka anpassningar (förutom de generella – som är bra för alla) som du klarar av.

Mina kryssningar gäller språkstöd, dvs annat språk vid sidan av svenska, språkanpassning dvs tex dyslexi, lässtöd dvs om man behöver muntligt, enskilda instruktioner, regelbunden återkoppling, konflikt dvs om man lätt provocerar andra för att det ska hända grejer. Relation betyder ofta bekräftelse, funktion innebär nedsättning av olika slag, sittplacering kan vara av vikt och övrigt har jag en liten slagsida för. Med egna anteckningar.

Överst brukar jag skriva klf namn samt nummer.

När det här är i kryssat funderar jag på sittplaceringen i klassrummet. Häri finns strategierna räcka upp handen och fråga en kompis, då det sistnämnda är betydelsefullt gällande placeringen.

Ett steg ytterligare är ju att färgmarkera elevens behov på sittplaceringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s