Värdegrund

Ja, hade ett intressant och värdefullt möte idag som även fyllde mig med stolthet över elevhälsans och rektors engagemang för skolans värdegrund och allas lika värde. Det handlade om sexistiska kommentarer. Grabben bredvid mig ville ha förklaringar och jag sa som det var. Jag är inte bara lärare utan även kvinna, och även trots att jag är femtio år så har jag så svårt att värja mig för sexistiska kommentarer. Det händer att även jag skrattar eller skämtar med, trots att det innerst inne känns fel, så svårt är det.

Ändå har vi flickor som utsätts för detta varje dag. Redan från lågstadiet. Mina egna tjejer tar ofta upp kommentarer som pojkarna kommit undan med. Och själv har jag fastnat, min uppväxt som kvinna i detta samhälle grusar blicken, det är ju dagligen, hela tiden, så det har blivit normalt. Så ett välkomnade uppvaknande under dagen. Ja, stolt över att ha väglett en nykläckt man som kommer se över sina framtida strategier för att vinna mark. Bra igen Särlaskolan, Borås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s